Dietetyk Sylwia Stróżyk
Dietetyk – Poznań / Przeźmierowo
Dietetyk kliniczny w Szpitalu Miejskim im. F. Raszei w Poznaniu. Pracownik naukowy w Klinice Chorób Wewnętrznych i Diabetologii Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu. Absolwentka Dietetyki na Wydziale Lekarskim II Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu oraz Kosmetologii na Wydziale Farmaceutycznym. Specjalizuje się głównie w żywieniu w cukrzycy. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego. Autorka poradników żywieniowych dla osób z cukrzycą.
Prowadzi edukację żywieniową, ustala indywidualne plany żywieniowe oraz przeprowadza konsultacje dietetyczne dla osób borykających się z problemem nadwagi, bądź otyłości, nadciśnienia tętniczego, hiperlipidemii, cukrzycy oraz w innych jednostkach chorobowym.
Aktualne zainteresowania i działania skoncentrowane są głównie na żywieniu w cukrzycy i otyłości, żywieniu kobiet w ciąży oraz dietetyce sportowej. Prowadzi szkolenia , warsztaty i wykłady zarówno dla pacjentów jak i specjalistów (dietetyków, lekarzy, personelu medycznego) z żywienia i edukacji w różnych jednostkach chorobowych.